top of page

Menigheten er mennesker

Oppdatert: 4. mai 2023«Jeg ønsker å tjene i menigheten med det jeg kan bidra med. Jeg jobber for det meste med praktiske oppgaver innenfor administrasjon, og leder lovsang

Thomas Knutsen har jobbet i Filadelfia i litt over 12 år, og begynte som ettåring i menigheten. Våren 2009 ble han ansatt i administrasjonen.

«Det er en velsignelse å være en del av Filadelfia. Jeg begynte å jobbe her etter å ha gått på bibelskole i Mariager i Danmark.»

Det har vært vanskelig å samles i menigheten i koronatiden, derfor har det blitt streamet møter på nettet.

«Menigheten er alle kristne, og det er lokale menigheter på ulike steder. Vi er menigheten der vi er – i vår familie og på vår arbeidsplass. Ofte kan vi være opphengt i at menigheten er et kirkebygg, men menigheten er vi mennesker.

Menighet er også som livet - det er forskjellige perioder. Årstidene ser forskjellige ut. Man går gjennom ulike perioder i livet, og det er godt å kunne åpen om det, også i menigheten. Etter å ha godt gjennom vanskelige perioder kan man oppleve å bli sterkere og få mer stabilitet.


Da jeg var ferdig på bibelskolen var jeg veldig gira og ville forandre verden. Men det er to ord jeg spesielt husker fra undervisningen på bibelskolen: Prosess og balanse. I livet er det prosesser, og det er viktig å ha balanse i livet. Jeg har skjønt etter hvert at ting kan ta tid, og det er viktig å være tålmodig.

Menighet handler også om å tjene andre. Når man fokuserer på å tjene andre, kan man legge vekk sine egne utfordringer, og det kan være positivt.

Vi er forskjellige mennesker, som er ett team i en menighet, og som har samme visjon: Å gjøre Jesus kjent. Det er mange ulike oppgaver innenfor det, da vi er forskjellige som mennesker og har ulike gaver og talenter. Noen oppgaver i menigheten er synlige på scenen, men mesteparten av oppgavene er i kulissene. Praktiske oppgaver vil være særlig viktig i tiden som kommer, i forbindelse med utbyggingen av lokalet.»

121 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page