top of page
simon-maage-tXiMrX3Gc-g-unsplash.jpg
Logo_rund_bla-1.png

Litt om Tentro

Tentro er en frikirkelig konfirmasjonsundervisning, som kan velges i stedet for kirkelig eller borgerlig konfirmasjon. Dette er et nasjonalt undervisningsopplegg, og alle kirker som tilbyr dette har vært igjennom et lederkurs.

Tentro ønsker å ta tak i tenåringers hverdag og virkelighet, og knytte dette opp mot kristen tro.  Undervisningsformen er derfor lagt opp for å involvere konfirmanten med opplevelser som engasjerer, virkemidler hentet fra hverdagen, film, musikk, bilder, illustrasjoner og fortellinger, leker og konkurranser.

Tentro har en tydelig kristen profil som er bygget på den kristne lære. Vårt ønske er at ungdommene selv skal få prege samlingene. Det kan være ting Tentro-elevene lurer på, eller noe de opplever i sin hverdag. Det skal være rom for tro, tvil og spørsmål - de store spørsmålene om Gud, og hvordan vi kan leve våre liv som kristne. Noen av temaene som tas opp i løpet av Tentro-året er: Hvem er Gud?, bønn og Bibel, selvbilde og identitet, menighet og misjon.

Å velge frikirkelig konfirmasjonsundervisning innebærer ingen forpliktelser i forhold til Filadelfiakirken som arrangerer konfirmasjonsundervisningen. Deltakeren trenger ikke å ha medlemskap i en frikirkelig menighet eller tilhøre en kristen sammenheng. Dette er åpent for alle. Vi bekrefter ikke barnedåp, men gir heller tenåringene et solid grunnlag for å ta egne valg. Derfor stilles det ingen krav om å være døpt eller la seg døpe.

Fokuset er:

 

opplevelse, oppdagelse og oppdrag

Undervisningen vil bli holdt av blant annet ungdomspastor Lasse Stallemo.

Pris

Prisen for forløpet er kr. 1500,- (kr. 750,- i august og kr. 750,- i januar). Denne prisen inkluderer «bli kjent-tur» i høst og leir i mars.

Info om valgfri avslutningstur kommer når den nærmer seg. Pris for denne kommer i tillegg.

Samlinger

Elevene samles annenhver onsdag kl. 17:30–19:00, i oddetallsuker. Dette er hovedsamlingen hvor vi har Tentro-undervisningen. 

Introtur

På begynnelsen av året arrangerer vi en «bli kjent-tur». Denne er inkludert i prisen for Tentro og er obligatorisk. Dato kommer når høsten nærmer seg. Denne turen handler om å bli kjent og sammensveiset som gjeng.

Tentro-leir

Hvert år arrangerer vi sammen med andre Tentro-avdelinger i Agder og Rogaland en leir. Denne er også med i prisen for Tentro, og er på den måten også obligatorisk.

 

Avslutningstur

Hvert år har vi gitt tilbud om en avslutningstur som er valgfri, og vi håper alle Tentro-elevene ønsker å bli med på den! Mer informasjon kommer senere.

Tentroavslutning 2025
Selve Tentroavslutningen blir søndag 4. mai 2025
.

Påmelding

Du kan melde deg/din tenåring på Tentro 2024/2025 HER.

bottom of page