top of page

Kvinne, du overgår dem alle!

Oppdatert: 4. mai 2023Litt stresset og i full fart rundt svingene på den smale veien, var jeg på vei opp på jobb. I den tiden bodde jeg fortsatt hjemme hos mine foreldre og måtte låne bilen deres. Jeg hadde begynt å jobbe som ungdomsleder i Filadelfiakirken og skulle nå opp med plakater for juniorarbeidet. Plakatrunder var noe av det jeg likte minst, men jeg ville være trofast i tjenesten så plakatene måtte ut. Plakatene lå i setet ved siden av, men plutsetlig så skled de alle ned på gulvet som for øvrig var ganske vått. Jeg prøvde febrilsk å få reddet dem fra å bli ødelagt. Mens jeg rotet nede på gulvet sier det plutselig pang. Jeg står plutselig med bilen i grøfta og var bare veldig heldig at jeg ikke traff fjellveggen. Jeg måtte ringe etter hjelp for bilen måtte på verksted. Det var ikke helt den starten på dagen jeg ønsket. Mens jeg venter i bilen ganske fortvilet, så tar jeg opp Bibelen som alltid pleier å være med. Jeg slår bare opp på ei side og det første jeg slår øynene ned på er følgende ord:

Mange dyktige kvinner finnes, men du overgår dem alle!

Ordspråkene 31:29


Jeg måtte le. Gud har humor. Det var ikke akkurat de tankene som streifet meg i denne situasjonen. Episoden har jeg tenkt på mange ganger i etterkant. Vi lever i ei tid med mye forventningspress selv om det meste av det kommer fra oss selv. Ønsket ligger der om at alt skal være så bra som mulig både i huset, med barna, på jobb og overalt hvor vi måtte være engasjert. Mange er mestere på å sjonglere en mengde roller og ansvarsoppgaver. Gud vil legge inn en verdi i livene våre som ikke er avhengig av hva vi mestrer og får til. Når vi får øye på denne verdien, kan vi puste ut. Høye skuldre og frykt for hva andre måtte tenke og mene om oss, kan vi slippe helt. Vi kan hvile i at vi er elsket. Det er ikke avhengig av våre prestasjoner, men vår Gud elsker oss og ser til våre hjerter. Selv når vi kludrer det til, og dagen kan starte litt skeis, så er det som om Gud humrer litt og sier med kjærlighetsfull stemme til oss: Mange dyktige kvinner finnes, men du overgår dem alle!

100 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page